Ransomware Protection

Ransomware mangrupikeun bentuk malware anu terus-terusan anu dirancang pikeun énkripsi file dina alat, ngajantenkeun file sareng sistem anu ngandelkeunana henteu tiasa dianggo. Aktor jahat teras nungtut tebusan kanggo ngadekripsi. Aktor Ransomware sering nargétkeun sareng ngancem pikeun ngajual atanapi ngabocorkeun data anu dieksfiltrasi atanapi inpormasi auténtikasi upami tebusan henteu dibayar. Dina sababaraha bulan ayeuna, ransomware parantos ngadominasi headline, tapi kajadian di antawis entitas pamaréntahan nagara, lokal, suku, sareng wilayah (SLTT) sareng organisasi infrastruktur kritis parantos ningkat mangtaun-taun.

Aktor jahat terus adaptasi taktik ransomware maranéhanana kana waktu. Badan féderal tetep waspada dina ngajaga kasadaran serangan ransomware sareng taktik, téknik, sareng prosedur anu aya hubunganana di sakuliah nagara sareng di sakumna dunya.

Ieu Sababaraha Praktek Pangalusna Pencegahan Ransomware:

Ngalaksanakeun scanning kerentanan rutin pikeun ngaidentipikasi sareng ngatasi kerentanan, khususna anu aya dina alat anu muka internét, pikeun ngawatesan permukaan serangan.

Jieun, mertahankeun, sareng laksanakeun rencana réspon insiden cyber dasar sareng rencana komunikasi anu aya hubunganana anu kalebet prosedur réspon sareng béwara pikeun kajadian ransomware.

Pastikeun alat dikonpigurasi leres sareng fitur kaamanan diaktipkeun. Salaku conto, nganonaktipkeun palabuhan sareng protokol anu henteu dianggo pikeun tujuan bisnis.

Leave a Comment

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.

*

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.